Рома загуби с 3:4 у дома от Сасуоло в мач от 26-ия кръг в италианската Серия А.

Двубоят започна с натиск от страна на Рома. Във втората минута Жоржиньо Вайналдум шутира от чиста позиция около границата на наказателното поле, но Андреа Консили се намеси.

В 14-ата минута Арман Лориент чукна топката във вратата на Руи Патрисио, за да изведе Рома напред в резултата, след като се оказа на правилното място в правилния момент.

Само четири минути по-късно Сасуоло успя да удвои аванса си, след като Доменико Берарди намери Арманд Лориент, който с едно докосване реализира за втори път и удвои аванса на гостите.

Леонардо Спинацола подаде към Никола Залевски, който с удар с едно докосване от границата на наказателното поле в 26-ата минута намали пасива на Рома, не оставяйки никакви шансове за Консили.

Заради нарушение в наказателното си поле Мараш Камбула получи директен червен картон в третата минута на добавеното време на първото полувреме. Сасуоло получи правото да изпълни дузпа, която бе реализирана от Доменико Берарди.

Рома започна по-активно през второто полувреме. В 51-ата минута Стефан Ел Шаарауи подаде към Пауло Дибала, който вкара красиво попадение от границата на наказателното поле, за да върне интригата в двубоя.

Арман Лориент подаде на крак за Андреа Пинамонти, който с едно докосване прати топката в долния десен ъгъл на вратата, преодолявайки Руи Патрисио.

В петата минута на добавеното време Крис Смолинг подаде за Вайналдум, който се възползва от липсата на концентрация в защита на Сасуоло, за да оформи крайното 3:4.

След този успех Сасуоло се изкачи до 12-о място във временното класиране с актив от 33 точки, докато Рома е на 5-а позиция с 47 пункта.

Всички резултати от кръга в Серия "А" от днес:

Лече - Торино 0:2
Верона - Монца 1:1
Кремонезе - Фиорентина 0:2
Рома - Сасуоло 3:4
21:45 часа, Ювентус - Сампдория