Ръководството на Милан предприе спешни мерки след трагичните резултати. В последния мач тимът бе съсипан от Верона с 0:3 и изостана на 18 точки от лидера Наполи. Както е известно, Милан е съперник на Лудогорец на 1/16-финалите в Лига Европа.

Италианският гранд обаче се представя потресаващо зле, има една победа в последните пет мача, което стана повод да се появи слух, че и съвсем новият треньор Дженаро Гатузо е подал оставка. Ръководството обаче отрече тази информация.

Гатузо наследи Винченцо Монтела, но състоянието на Милан не се подобри кой знае колко. Настоящият треньор има три мача начело на тима, в които записа срамно равенство срещу последния Беневенто (това бе първа и единствена точка за слабака в елита от началото на сезона), победа над Болоня и загуба от Верона с 0:3.

Говорител на "росонерите" заяви, че: "футболистите ще бъдат събрани на лагер от утре до второ нареждане.."

Освен това  ръководството на Милан отмени и планираната за 25 декември традиционна коледна вечеря на отбора. На 23 декември Милан приема Аталанта в Сериа "А", след което на 27 декември е четвъртфиналът от турнира за купата на Италия срещу градския съперник Интер, а на 30 декември предстои и гостуване на Фиорентина за първенство.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А"