Българският национал Александър Тонев и Фрозиноне претърпяха тежка загуба в Серия „А“, след като в мач от 31 кръг отстъпиха с 0:4 на Дженоа като гост.

Тонев започна като резерва за гостите, но в 62-ата минута се появи на мястото на Оливер Крагъл. В този момент „грифоните“ вече водеха с 2:0 с два гола на Сусо, който се разписа в 43-ата и 60-ата минути.

Лука Ригони направи класически аванса на домакините в 72-ата минута, а четири минути по-късно Сусо вкара третия си гол. Така той стана вторият испански футболист с хеттрик в Серия „А“ след легендария Луис Суарес, който се разписва три пъти за Интер при успеха с 6:0 над Дженоа на 10 март 1963 г.

С този успех Дженоа излезе на десето място в класирането с 37 точки, на десет пред Фрозиноне, който е на предпоследната 19-а позиция.

Ивайло Чочев остана неизползвана резерва за Палермо при загубага с 1:3 като гост на Киево. Фабрицио Качаторе даде аванс на „летящите магарета“ в 6-ата минута, но в 28-ата Алберто Джилардино изравни.

Никола Ригони възстанови преднината на домакините в 53-ата, а Валтер Бирса подпечата победата на тима си в 74-ата. Така Киево събра 41 точки и заема девета позиция, а Палермо е в 18-и (в зоната на изпадащите) с 28 точки, колкото има и 17-ия Карпи.

 Резултати, програма и класиране в Италия - ТУК !!!