Изпълнителен директор на италианския Каляри Марчело Карли изказа остра реакция към ВАР системата в Серия "А". Това се случи след загубата на "рособлу" с 1:2 от Наполи снощи. Вторият гол на неаполитанци падна след дузпа, отсъдена за игра с ръка, която бе доста спорна.

"Истината е, че никой не го е грижа, че това се случи на нас. На никого не му пука, че беше отсъдена абсурдна дузпа. Как могат да разберат дали е в наказателното поле, или не? Ръката е навън. Но ако искаме да превърнем ВАР в шега, нека да продължаваме така. Вярвам, че ВАР е изключителен инструмент, но точката за Каляри е на живот и смърт. На живот и смърт. Как така ученият в стаичката за ВАР е сътворил дузпа отникъде?", каза Карли.

"Нека нещата да са ясни или не си правете труда, защото нямаше начин такава да бъде дадена срещу Наполи. Медиите щяха да го превърнат в драма. Имам усещането, че хората искат да използват ВАР, само за да оправдаят съществуването й. Ако е решаваща ситуация - добре, но 30 секунди преди края да отсъдиш дузпа заради 1 сантиметър е просто глупост. Ако това се случи на финала на Шампионската лига, например, какво ще стане тогава? За Каляри всяка точка е като финал на ШЛ", добави изпълнителният директор. 

ИТАЛИЯ, СЕРИЯ "А" - СЕЗОН 2018/2019