Българският национал Александър Тонев и Кротоне се измъкнаха от зоната на изпадащите, след като се наложиха с 1:0 над Киево в мач от 17 кръг на Серия „А“ и записаха четвъртата си победа в първенството.

Анте Будимир вкара единствения гол в мача. В 33-ата минута той засече от вратарското поле пас по земя на Арлинд Айети. Тонев започна като резерва, но се появи на терена в 73-ата минута на мястото на Марчело Трота. С този успех Кротоне събра актив от 15 точки и вече е на 16-о място. Киево е 13-и с 21.

Фиорентина записа пети пореден мач без загуба, след като направи домакинско нулево равенство с Дженоа. Българският национал Андрей Гълъбинов остана резерва за „грифоните“. „Виолетовите“ са девети в класирането с 23 точки, а Дженоа е на 17-а позиция с 14 точки, на една пред зоната на изпадащите.

Сасуоло се отдалечи от опасната зона, след като записа втора поредна победа, записвайки успех с 1:0 над Сампдория като гост. Алесандро Матри вкара единствения гол в 90-ата минута. Осем минути по-рано Матео Политано пропусна дузпа за „зелено-черните“. Сасуоло е 15-и със 17 точки, а „моряците“ са шести с 27.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А"