Българският национал Александър Тонев и Кротоне загубиха с 0:2 като домакин на Ювентус в отложен мач от 18 кръг на Серия „А“. Това беше първа поява на Тонев в игра от три месеца, в които той претърпя операция на коляното и след това се възстановяваше.

27-годишното крило започна като титуляр за тима си и остана на терена до 78-ата минута, когато беше заменен от Марчело Трота. В този момент Ювентус вече имаше два гола аванс.

Кротоне, който се намира на предпоследното 19-о място в класирането, удържа шампионите малко повече един час. Марио Манджукич откри резултата в 61-ата минута. Той беше точен с удар от наказателното поле при разбъркване след центриране отдясно.

Четвърт час преди края на мача Гонсало Игуаин удвои. Аржентинецът се оказа на чиста позиция след пас на Томас Ринкон, преодоля стража Алекс Кордас и стреля в празната врата.

Така „бианконерите“ записаха четвърта поредна победа и събраха актив от 57 точки, седем повече от втория в класирането Рома. За Кротоне това е втора поредна загуба, а Тонев и съотборниците му имат 13 точки, на девет под чертата.

ВСИЧКО ЗА ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А"