Торино направи домакинско 1:1 с Аталанта в мач от 22 кръг на Серия „А“. Така „биковете“ нямат победа в първенството от началото на 2017 година, след като в предишните си три двубоя след настъпването на новата година записаха две равенства и една загуба.

Домакините откриха резултата в 16-ата минута. Яко Фалке се разписа с глава след центриране на Антонио Барека отляво. 20 минути по-късно гостите бяха близо до изравнителен гол, но Джо Харт демонстрира невероятен рефлекс и изби удара на Андреа Конти с глава.

В началото на втората част Адем Ляич от Торино и Ясмин Куртич от Аталанта опитаха далечни удари, но топката минаваше близо до гредите, но встрани.

В 66-ата минута Куртич пропусна добра възможност за гол. Само минута по-късно той проби отдясно и подаде на Андреа Петаня, който изравни, след като се освободи от защитник и стреля точно в долния ляв ъгъл на вратата на Харт.

До края на мача на двамата вратари Етрит Бериша и Джо Харт им се наложи да правят по едно спасяване при по-опасни положения, но нов гол в срещата не падна.

С тази точка Аталанта събра актив от 39 точки и заема шесто място, като се доближи до местата, даващи право на участие в евротурнирите. Тимът от Бергамо е само на една зад петия в класирането Лацио и на три зад четвъртия Интер. Торино е девети в Серия „А“ с 31 точки.

ВСИЧКО ЗА ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А"