Торино срази у дома Милан с 3:1 в мач от предпоследният 37-и кръг на италианската Серия "А" и остава в битката за евроквоти до самия край.

Домакините поведоха в 26-ата минута, когато Рикардо Родригес асистира на Дуван Сапата. Опитният нападател скочи високо и с глава порази целта за 1:0. В 40-ата минута торинци удвоиха преднината си. Раул Беланова изведе Иван Илич зад защитата на Милан. Той хладнокръвно прати топката в мрежата за 2:0.

Гостите влязоха неподготвени за втората част. Още в 46-ата минута получиха трети гол, който до голяма степен сложи точка на спора. Рикардо Родригес се разписа във вратата на бившия си отбор за 3:0. Десет минути по-късно „росонерите“ най-сетне успяха да вкарат и намалиха изоставането си. Те получиха правото да изпълнят дузпа, която Исмаел Бенасер превърна в гол. До края на мача гостите не съумяха да наваксат изоставането си и трябваше да се примирят с поражението.

След успеха Торино е девети с 53 точки, като изостава на една от Фиорентин и всичко все още е в ръцете на „виолетовите“, които са с мач по-малкои ако завършват осми ще играят квалуфикации за Лигата на конференциите, където са и финалисти този сезон срещу Олимпиакос. Милан е непоклатим на второто място със 74 точки, а в последния кръг посреща изпадналия Салернитана, докато Торино има тежка визита на Аталанта.

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А" - ТУК!