Треньорът на Ивайло Чочев в Палермо Джузепе Якини е на път да бъде уволнен от тима за втори път този сезон, твърдят „Тутоспорт“ и „Скай Италия“.

Сицилианците имат изключително бурен сезон, дори и според стандартите на непостоянния си президент Маурицио Дзампарини, който само преди седмица се кълнеше, че няма да се раздели с Якини два пъти в рамките на един шампионат.

Сега обаче италианските медии твърдят, че треньорът ще освободи поста си след мача с Наполи в неделя заради различие с боса на клуба. Ако 51-годишният Джузепе Якини бъде уволнен, това ще бъде 13-а треньорска смяна в Серия „А“ през този сезон, като седем от тях са в Палермо.

Якини започна сезона като най-дълго служещия наставник на Палермо в ерата Дзампарини, но беше уволнен на 10 ноември след победата с 1:0 над Киево. Той беше наследен от Давиде Балардини, който също беше освободен след успех в първенството, но причината беше неразбирателство с играчите.

След това Фабио Вивиани пое временно Палермо, а след това беше назначен Гийермо Барос Скелото. Аржентинецът обаче не успя да започне работа заради липсата на адекватен за Европа лиценз. Това принуди сицилианците да ползват тапията на Джовани Тедеско.

След отказа на УЕФА да позволи на Скелото да води Палермо, бившият аржентински национал се върна в родината си, за да поеме Бока Хуниорс. Това доведе до назначението на Джовани Боси, който беше уволнен след само един мач – загубата с 1:3 от Торино.

Тогава Якини беше върнат на „Ренцо Барбера“. Тогава Дзампарини се кълнеше, че няма да има ново уволнение на специалиста през този сезон, но паралелно с това жестоко критикува треньора след двете поредни загуби.

 Резултати, програма и класиране в Италия - ТУК !!!