Старши треньорът на Рома Даниеле Де Роси коментира отпадането от турнира Лига Европа след головия екшън 2:2 в полуфиналния реванш с Байер в Леверкузен.

Италианският отбор водеше с 2:0 минути преди края, което означаваше, че предстоят продължения заради същия резултат в полза на немците от първата среща.

„Аспирите“ обаче по превърналата се вече традиция възкръснаха в последните минути.

„Беше героично представяне, но Леверкузен е наистина силен отбор. Мисля, че представянето ни и в двата мача е добро, нямахме достатъчно удари към вратата и понякога това може да направи разликата, но момчетата бяха невероятни“, коментира Де Роси.

„Само преди два дни дадохме всичко от себе си до последната секунда срещу Ювентус, но сега не успяхме. Когато успееш да върнеш резултата от 0:2 и се доближиш до чудото, но буквално в последната секунда се сринеш, боли. Наистина боли ", добави италианският специалист.

„Научавам нещо във всеки мач, това е ново преживяване за мен, аз тъкмо започнах в Серия Б преди година. Мисля, че само четирима или петима треньори на Рома са играли на европейски полуфинал, така че се гордея с това", завърши 40-годишният Де Роси.