Сампдория обяви на клубния си сайт, че треньорът Марко Джампаоло е продължил договора си до лятото на 2020 година. Новината днес се появи в италианските медии, но нямаше потвърждение от „моряците“.

„Сампдория обявява продължаването на договора на Марко Джампаоло. За радост на всички треньорът на първия отбор се обвърза с нашия клуб до 30 юни 2020 година“, пише в съобщението на сайта.

В същото време президентът на генуезците Масимо Фереро говори по темата пред сайта на известния италиански спортен журналист Джанлука ди Марцио.

„Аз избрах Джампаоло и се радвам, че го направих. На първата ни среща само аз говорих и му задавах въпроси. Беше по-скоро монолог. През цялото време имах чувството, че срещу мен стои добре подготвен човек. Наложили са ми забрана като президент?! Може би искат да ми затворят устата и да забранят достъпа ми до Лигата? Аз вече не съм президент, аз към хиперпрезидент“, заяви Фереро.

„Много съм щастлив, тъй като продължаването на договора ми беше инициатива на Масимо Фереро. Аз си имах контракт и усещах удовлетворение у всички от работата ми. Дали Фиорентина са имали интерес? Не! Нямаше нищо. Когато имам договор, аз гледам единствено работата си и не се вълнувам от спекулации. Не съм искал от управата да не продава Патрик Шик, тъй като за момента не говорим за селекция. Единствено се вълнуваме от представянето си до края на сезона. След това нямам идея какво ще се случи, трябва да питате шефа“, коментира самият Марко Джампаоло.

ВСИЧКО ЗА ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А"