Лацио спечели с 1:0 при визитата си на Интер в среща от 29-ия кръг на италианската Серия "А" и възроди мечтите си за влизане в топ 4 и участие в Шампионската лига през слдващия сезон.

Мачът бе изключително равностоен, но „орлите“ си тръгнаха с трите точки от Милано след гола на Сергей Милинкович-Савич (12) в началото след центриране на Луис Слберто. След това и двата тима имаха своите шансове, но други попадения не бяха реализирани.

В 37-ата минута Интер вкара топката в мрежата на гостите след бързо изпълнен фаул, но съдията не зачете попадението, тъй като не бе дал сигнал за изпълнението.

Иван Перишич и Кейта Балде тормозеха най-често отбраната на гостите, но вратарят им Стракоша отрази всеки един удар. Чиро Имобиле бе най-опасният футболист на „орлите“, но и той нямаше късмет пред противниковата врата.

В края Интер обсади вратата на съперника и зареди центрирания в наказателното поле, но те не доведоха до изравнителен гол.

След успеха си Лацио се изкачи до шестото място с 48 точки и е на 3 от четвъртия Милан, а Интер остава трети с 53 точки.

ИТАЛИЯ, СЕРИЯ "А" - СЕЗОН 2018/2019