Интер спечели изключително драматични с 1:0 при визитата си на Сампдория в среща от петия кръг на италианската Серия „А“. Три гола бяха отменени по време на мача след намесата на системата ВАР, а два от тях бяха в полза на гостите от Милано и един за „моряците“ от Генуа.

И двата тима пропуснаха доста ситуации през първата част, но най-спорната бе в 43-ата минута, когато Интер стигна до попадение след удар на Раджа Наинголан от границата на наказателното поле, но то беше отменено с помощта на ВАР заради засада.

След почивката в 50-ата минута Кандрева опита удар от границата на наказателното поле и топката срещна лявата греда. Гостите бяха по-активни и направиха още пропуски чрез Кандрева и Икарди, за да се стигне до заключителните минути, в които бяха отменено още два гола. Първо Данило д'Амброзио се зарадва, но голът му не беше признат, а в следващата атака Грегоар Дефрел се разписа за Сампдория, но и неговият гол беше отменен също заради засада.

И когато всички очакваха срещата да завърши без попадения, в последните секунди защитата на "моряците" сбърка и хърватинът Марсело Брозович (90+4) донесе трите точки на Интер.

След този мач и двата тима са с по 7 точки в актива си, заемайки съответно шеста и седма позиция в класирането преди останалите срещи от кръга.

ПРОГРАМА, КЛАСИРАНЕ И РЕЗУЛТАТИ В СЕРИЯ "А"