Сампдория не успя да победи в последния си домакински мач в Серия "А" и стигна до равенство 2:2 със Сасуоло в среща от 36-ия кръг в Серия "А".

На фона на великолепна атмосфера по трибуните домакините да поведе в резултата още в 8-ата минута. Грешка в защитата на гостите позволи на Маноло Габиадини да стреля от границата на наказателното поле във вратата на Андреа Консили (1:0). 

Отговорът на Сасуоло не закъсня. Само минута след попадението на домакините, резултатът беше изравнен. В 9-ата минута Емил Сейде подаде на Доменико Берарди, който залъга играч на Самп и не остави никакви шансове на Мартин Турк да отрази удара му за 1:1. 

Головете продължиха и само три минути след това Сасуоло излезе напред в резултата. Матеуш Енрике засече центриране на Надир Дзортеа и с глава прати топката в десния ъгъл за 1:2. 

Сампдория успя да стигне до точката, която няма да помогне на тима, който вече изпадна от Серия А, в 78-ата минута. Мартин Ерлич опита да избие топката след центриране, но я прати в собствената си врата за 2:2. 

Две минути преди края 40-годишният Фабио Куалярела обра за последно овациите от трибуните на "Луиджи Ферарис", напускайки игра в последния си мач за клуба, след като изтичащият му договор не бе подновен.