Новият треньор на Наполи Дженаро Гатузо записа ужасен дебют с домакинска загуба от Парма с 1:2 в мач от 16-ия кръг на италианската Серия „А“. Началото на срещата беше отложено с половин час, след като гръмотевична буря над Неапол увреди козирката на стадион "Сан Паоло".

Шведът Деян Кулушевски (4) рано шокира домакините, които напълно доминираха в мача и отправиха общо 33 удара в очертанията на вратата, но нямаха късмет в завършващата фаза на атаките си. Все пак Наполи успя да изравни чрез Аркадиуш Милик (64), който се разписа след асистенция на Дрис Мертенс. Това бе четвърти гол за поляка тази седмица след хеттрика му във вратата на Генк (4:0) в Шампионската лига през седмицата. Именно след тази среща бе уволнен Карло Анчелоти, а след това на неговия пост бе привлечен Гатузо.

Наполи натисна здравата до края на мача, но вместо да стигне до победен гол, получи такъв в последните секунди от Жервиньо (90+3), който вкара след пас на Кулушевски.

След успеха си Парма задмина днешния си съперник и вече е на седмо място с 24 точки. Наполи няма победа вече 8 кръга (6 равенства и 2 загуби) и е с 21 точки на осмата позиция.

По-рано през деня Бреша разби у дома Лече с 3:0 и събра 13 точки на 17-ата позиция. Лече е 16-и с 15 точки.