Синиша Михайлович е бил уволнен от треньорския пост на Торино след загубата с 0:2 от Ювентус на четвъртфиналите за Купата на Италия, твърдят италианските медии. Липсва официално потвърждение от страна на „биковете“.

Поражението от градския съперник за Купата беше последната капка, която преля чашата на търпението на клубното ръководство към 48-годишния сърбин. Отношенията между управата и Михайлович бяха обтегнати в последно време, а причината са слабите резултати – само три победи в последните 17 мача.

Най-големият проблем според президента на „гратановите“ Урбано Кайро и торинските медии е липсата на идентичност на отбора, който се срина след контузията на голмайстора Андреа Белоти.

Счита се, че уволнението на Синиша Михайлович е направено сега, за да се даде време на новия треньор да направи трансфери за подсилване на отбора. Освен това предстоящият в събота мач срещу Болоня ще бъде последен за Торино до края на зимната пауза, която ще продължи до 21 януари.

Според „Скай Спорт Италия“ бившият треньор на Наполи, Интер и Уотфорд Валтер Мадзари е най-вероятният наследник на Синиша Михайлович начело на „биковете“.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А"