Ювентус и Аталанта постигнаха победи в 33-ия кръг на Серия "А" в целта си да играят в Шампионската лига от новия сезон. "Старата госпожа" се наложи с 2:1 срещу Лече и събра 63 точки, за да изпревари Лацио и да се изкачи на второто място във временното класиране.

Аталанта срещна неочаквано сериозни трудности от Специя, но все пак ликува с 3:2 и събра 58 точки, изкачвайки се на четвъртата позиция. 

Душан Влахович най-после успя да сложи край на головата си суша (б.р. - сърбинът не беше вкарвал в Серия "А" от февруари насам), а Юве трудно се справи с Лече. 

Адриен Рабио получи почивка, а Мойс Кийн не игра заради травма за домакините, но пък Анхел ди Мария и Влахович се върнаха сред стартовите единадесет. 

Още във втората минута Лече вкара гол чрез Реми Удин, но беше маркирана засада. В 15-ата домакините откриха резултата чрез Леандро Паредес. Филип Костич го спечели, след като беше изведен на чиста позиция от диагоналния пас на Леонардо Бонучи. Малко по-късно при една атака на Юве вместо да стане 2:0, се стигна до контузия на Матия ди Шилио и той беше заменен принудително.

Гостите от южна Италия получиха дузпа в 37-ата минута, когато Данило от Ювентус опита да отведе топката с глава, но я удари с ръка. Асан Сисей прати топката в противоположния ъгъл на вратаря Войчех Шчесни. Но това не продължи дълго и след три минути Ювентус възстанови преднината си с гол на Влахович, на когото асистира Филип Костич - 2:1.

В същото време Аталанта стигна до успеха с 3:2 над Специя, като гостите откриха резултата в 18-ата минута чрез Емануел Джаси. Мартин де Роон изравни с чудесно воле в 32-ата. 

През втората част само в рамките на 6 минути бергамаските поведоха с 3:1. Давиде Дзапакоста направи 2:1 след подаване на Луис Муриел. Минути по-рано пък попадение на Марио Пашалич за Аталанта беше отменено заради засада. 

В 54-ата минута Муриел с глава засече центриране на Берат Джимсити от ъглов удар - 3:1. 

Дзапакоста пропусна с глава да вкара четвърти гол за Аталанта, а в 64-тата минута Специя намали изоставането си, след като бившият играч на Локомотив (Пловдив), Черно море и Левски Мехди Бурабия получи подаване от Шомуродов и се разписа - 3:2.

В 87-ата минута Специя можеше да стигне до точката, но удар на Даниеле Верде срещна гредата. Бурабия и компания са на 18-ото място  с 27 точки и продължават битката за спасение.
 
Още резултати от Серия "А": 

Салернитана - Фиорентина 3:3 

Сампдория - Торино 0:2 

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А" - ТУК!