ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 2 И СПЕЧЕЛИ ЗЛАТНА ТОПКА ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

Ювентус се измъчи у дома срещу Верона и в крайна сметка спечели с 1:0 мача от десетия кръг на италианската Серия "А". Двубоят вървеше към 0:0, като две попадения на Мойс Кийн не бяха зачетени, но секунди преди последния съдийски сигнал резервата Андреа Камбиазо (90+7) донесе трите точки на „бианконерите" и ги качи на върха.

Домакините започнаха вихрено и атакуваха настървено. В 13-ата минута страхотен гол на Мойс Кийн не беше зачетен заради много тънка засада, която беше засечена от автоматичната система.

Началният натиск на торинци стихна и Верона успя да се окопити. В 35-ата минута Душан Влахович пропусна да вкара след центриране в наказателното поле, но ударът му с глава не беше точен.

Малко след почивката Адриен Рабио си освободи пространство за изстрел. Опитът му за гол обаче беше отразен от вратаря. В 53-тата минута Мойс Кийн за втори път от началото на мача прати топката в мрежата на Верона. Отново обаче радостта му беше прекъсната от ВАР заради негово нарушение в хода на атаката.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

В 67-ата минута Федерико Киеза направи непростим пропуск. Атакуващият играч беше оставен сам около бялата точка, а неговият удар беше изчистен от защитник пред голлинията.

Киеза падна в наказателното поле и поиска дузпа в 83-ата минута, но претенциите му обаче не бяха уважени.

Три минути преди изтичането на редовното време Киеза отново се озова на чиста позиция и шутира в аут. В добавеното време на двубоя Ювентус хвърли всички сили в търсенето на победен гол и успя да се добере до трите точки и след пропуск на Аркадиуш Милик, който сам срещу стража на гостите прехвърли и вратата им, се стигна до изключителна драма в последните секунди. Резервата Андреа Камбиазо прати топката в мрежата от близка дистанция, след като това тя се бе отбила в гредата след удар с глава на Милик.

След победата Юве излезе начело в класирането с актив от 23 точки, на 1 пред втория Интер, който приема Рома в едно от дербитата на кръга. Верона регистрира трета поредна загуба и остава 16-и с 8 точки. В следващия кръг "старата госпожа" гостува на Фиорентина, докато за Верона предстои домакинство на Монца.

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А" - ТУК!

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!