Милан загуби у дома от шампиона Ювентус с 0:2 в голямото дерби на италианския футбол от 11-ия кръг на Серия „А”.

Наставникът на "росонерите" Винченцо Монтела направи две промени от победата с 4:1 над Киево във Верона. Иняцио Абате и Кристиан Сапата започнаха вместо Давиде Калабрия и Матео Мусакио. Цели шестима различни футболисти пък започнаха за „бианконерите” в сравнение с титулярния им състав в домакинството срещу СПАЛ (4:1) през седмицата.

Гостите бяха по-активни в началото на срещата, а усилията им се възнаградиха в 23-ата минута, когато Гонсало Игауин се разписа с плътен удар от границата на наказателното поле. Това бе гол №100 за аржентинеца в италианския елит.

Домакините имаха страхотен шанс да изравнят в последната минута на първата част, но Никола Калинич нацели горната греда, след като и Буфон преди това бе закачил топката. Хакан Чалханоглу направи добавка с глава, а Даниеле Ругани изби с тялото си пред празната врата.

След почивката домакините опитаха да потърсят изравняването, но вместо това инкасираха втори гол. Това се случи в 64-ата минута, когато отново Гонсало Игуаин бе точен за „старата госпожа”.

До края на мача играчите на Масимилиано Алегри умело бранеха преднината си, а тези на Монтела нямаха идея как да стигнат до попадение във вратата на Джанлуиджи Буфон.

След успеха си Ювентус временно се изкачи на върха с 28 точки, колкото има и Наполи, който е с мач по-малко. Милан е осми с 16 точки.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А"