Ювентус завърши зрелищно 2:2 с гостуващия Лацио в последното си домакинство за сезона и мач от 37-ия кръг на италианската Серия "А". Пауло Дибала се сбогува с феновете на "бианконерите", след като напуска в края на сезона.

Още в 5-ата минута Данило Каталди от гостите с изстрел от воле уцели левия страничен стълб. Пет минути по-късно Алваро Мората намери Душан Влахович непокрит в наказателното поле и сърбинът прати топката във вратата на Стракоша за 1:0. 

В 36-ата минута Мората овладя топката след пас на Куадрадо и с прецизен удар матира стража на Лацио, удвоявайки аванса на "старата госпожа".

След почивката в 51-ата минута Алекс Сандро се опита да изчисти топката след центриране от корнер, но вместо това я прати в собствената си врата и намали изоставането на "орлите". В 70-ата минута Мойс Кийн получи от Бернардески, но прати топката на сантиметри покрай вратата. В 96-ата минута Сергей Милинкович Савич донесе точката на гостите.

"Бианконерите" остават четвърти със 70 точки и в последния кръг гостуват на Фиорентина, а "орлите" са пети с 63 и завършват сезона с домакинство на Верона.