Шампионът Ювентус и други два от фаворитите Наполи и Рома записаха чисти домакински победи в срещите си от междинния шести кръг в италианската Серия „А“.

Голямата звезда Кристиано Роналдо не успя да се разпише в трети пореден шампионатен мач на Ювентус, който срази у дома Болоня с 2:0. Португалецът игра цял мач и асистира за второто попадение, дело на Блес Матуиди (16). Малко преди това пък Пауло Дибала (11) бе дал аванс на „бианконерите“, които доминираха през целия мач, но не регистрираха по-убедителен успех. Така „старата госпожа“ записа шеста поредна шампионатна победа и е с пълен актив от 18 точки на върха. Италианският първенец има седем последователни успеха този сезон във всички турнири. Болоня е под чертата, заемайки 18-а позиция с 4 точки.

Наполи пък разби гостуващия новак Парма с 3:0. Лоренцо Инсиние (4) и Аркадиуш Милик (47, 84) на два пъти бяха точни за водения от Карло Анчелоти тим, който запазва втората си позиция с 15 точки. „Дуковете“ са 12-и със 7 точки.

Рома взе глътка въздух след четири кръга без успех и смаза друг от новаците този сезон Фрозиноне с 4:0 на „Олимпико“. Ченгиз Юндер (2), Хавиер Пасторе (28), Стефан Ел Шаарави (35) и Александър Коларов (87) бяха точни за „вълците, които се изкачиха до десета позиция след втория си успех за сезона, след като имат 8 точки. Фрозиноне е на дъното само с една спечелена точка.

Дженоа надви Киево с 2:0 и регистрира трети пореден домакински успех. Кжищов Пиатек (42) и Горан Пандев (54) се разписаха за „грифоните“, които са осми в класирането с 9 точки. „Летящите магаренца“ от Верона пък са предпоследни с 2 точки.

Нулеви равенства се получиха в останалите две срещи от този кръг между Аталанта и Торино в Бергамо и Каляри и Сампдория на остров Сардиния.