Ювентус победи у дома Каляри с 2:0 в мач от 19-ия кръг на италианската Серия "А" и доближи топ 4 във временното класиране, задминавайки Рома и Фиорентина, които не са изиграли срещите си.

И  двата гола в Торино паднаха в края на двете полувремена. В 11-ата минута Мойс Кийн удари греда, но в 40-ата минута даде аванс на домакините след центриране на Бернардески, който пък реализира втория гол в 83-ата минута. След час игра хората на Валтер Мадзари стигнаха до най-чистото си положение до този момент в срещата, но Жоао Марио беше останал сам срещу Шчесни, ала ударът му с десния крак не бе достатъчно точен и излезе навън.

С успеха си "бианконерите" се изкачиха на пета позиция с 34 точки, а следващият им мач ще бъде на 6 януари отново на свой терен срещу замесения в битката за титлата Наполи. Каляри остана предпоследен и е с 10 точки, на три зад 17-ия Специя, който заема последното спасително място за оставане в елита.

В друг мач от кръга Дженоа и Аталанта завършиха 0:0. След равенството гостите от Бергамо остават четвърти с 38 точки и са на 4 пред Ювентус. Тимът от Генуа е 18-и с едва 11 точки.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В СЕРИЯ "А"