Норвежкият голмайстор на австрийския шампион Залцбург Ерлинг Холанд е най-близо до трансфер в Ювентус, съобщава италианското издание „Тутоспорт“.

Досега се смяташе, че фаворит за 19-годишния нападател е Манчестър Юнайтед, но според изданието благодарение на агента Мино Райола „старата госпожа” е една крачка пред „червените дяволи“.

Райола е агент и на голямата звезда на Юнайтед Пол Погба, но работи като посредник с мандат за Холанд за януарския трансферен период. За момента писмени оферти на масата Холанд е получил от английския гранд и от РазенБалшпорт Лайпциг, който също като Залцбург е спонсориран от концерна Ред Бул.

Борусия (Дортмунд) също е сочен като заинтересован от услугите на Холанд, но Райола е осигурил полпозишън за Ювентус при преговорите. Според „Кориере дело Спорт” италианският шампион е готов да плати 25 милиона евро и да удари конкуренцията.

"Да, ние се срещнахме с момчето, разговаряхме. Ние имаме огромен интерес към него. Той ни изслуша и каза, че би искал да смени клуба най-късно през лятото. Отворен е за предложения. Но не е лесно за нас да се противопоставим на богатите”, сподели пък спортният директор на РБ Лайпциг Оливер Минцлаф.