Шампионът на Италия Ювентус разби с убедителното 7:0 Сасуоло в мач без всякаква интрига. Срещата беше от 23-ия кръг на Серия "А", а след нея "бианконерите" събраха 59 точки и оглавиха класирането преди двубоя на Наполи (57 точки) с Беневенто. Сасуоло остава далеч назад в класирането с 22 точки.

Двубоят на "Алианц Стейдиъм" започна с натиск на домакините, които контролираха събитията на терена през цялото време. В 9-ата минута бразилецът Алекс Сандро откри резултата - 1:0, давайки началото на головото шоу на тима на Масимилиано Алегри. 

До почивката Ювентус стигна до комфорното 4:0 след две попадения на Сами Кедира - в 24-ата и 27-ата минути, и на Миралем Пянич в 38-ата.

На почивката Алегри направи две промени. Даниеле Ругани и Сами Кедира напуснаха, за да се появят Стефано Стураро и Мехди Бенатия. Италианският специалист направи и трите си смени, след като в средата на първата част Блес Матюиди напусна принудително, а на негово място влезе Клаудио Маркизио.

До края се развихри Гонсало Игуаин. Аржентинският национал вкара първия си хеттрик с екипа на Ювентус, след като наказа Сасуоло в 63-ата, 74-ата и 83-ата минути. 

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В СЕРИЯ "А"