Италианският шампион Ювентус спечели убедително с 2:0 при визитата си на Удинезе и записа осми пореден успех от осем мача в Серия „А“. Кристиано Роналдо показа, че скандалът с обвиненията в изнасилване няма да му повлияят сериозно. Португалецът се завърна в игра за „бианконерите“ след изтърпяно наказание в Шампионската лига през седмицата срещу Йънг Бойс (3:0) и блесна с фамозно попадение в Удине.

„Бианконерите“ доминираха през целия мач на „Фриули“ и изковаха трите точки още през първата част в рамките на по-малко от четири минути. В 33-ата минута Жоао Кансело изведе чудесно Родриго Бетанкур, който вкара първия гол в срещата. Четири минути след това при нова опасна атака на гостите Роналдо бе в положение на засада, но показа, че няма намерение да играе с топката и играта продължи. При последвалите действия Марио Манджукич върна топката към Роналдо и португалецът вкара много красив гол с мощен удар.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

След почивката играчите на Масимилиано Алегри продължиха да диктуват събитията на терена и можеха да запишат дори по-убедителна победа. При удар на Жоао Кансело в 84-ата минута обаче топката срещна гредата и така и не се стигна до трети гол.

Така Ювентус записа осми пореден успех за първенство от началото на шампионата и общо десети този сезон във всички турнири. „Старата госпожа“ е лидер с 24 точки, а Удинезе допусна четвърто поражение и е 15-и с 8 точки.

ПРОГРАМА, КЛАСИРАНЕ И РЕЗУЛТАТИ В СЕРИЯ "А"