Ювентус победи Лацио с 3:1 у дома в среща от четвъртия кръг.

След десет минути игра домакините излязоха напред в резултата. Мануел Локатели центрира към Душан Влахович, който засече с глава към левия ъгъл и прати топката в мрежата на Лацио.

В 25-ата минута Даичи Камада нанесе нелош удар под напречната греда, но Войчех Шчесни реагира превъзходно и изби в корнер.

Само минута по-късно Ювентус отбеляза втори гол, след като Адриен Рабио намери Федерико Киеза в наказателното поле, а италианският национал с перфектен удар в десния ъгъл покачи на 2:0.

В 49-ата минута Рабио нанесе удар с глава, който Иван Проведел се справи и изби в ъглов удар.

Лацио успя да върне едно попадение в 64-ата минута, когато Камада намери Луис Алберто, а той от границата на наказателното поле изстреля снаряд към вратата в горния ляв ъгъл и не остави шансове на Шчесни.

Само три минути след това авансът от две попадение на Юве бе възстановен от Душан Влахович. Уестън Маккени с дълъг пас намери сръбския нападател, който стреля елегантно и оформи крайното 3:1.

"Старата госпожа" събра 10 точки в актива си и поведе в класирането с точка пред Интер, докато римските „орли“ са 13-и с три точки.