ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ  БУКМЕЙКЪР  ТУК!

Ето как прогнозираха мача представителите на Ефбет лига в новата игра на БЛИЦ Звездна лига 

Наполи смаза Ювентус с 5:1 в дербито на 18-ия кръг на италианската Серия "А" между първия и втория в класирането. За последно торинският гранд допусна пет гола при поражението от Пескара със същия резултат на 30 май 1993 г.

Първата по-сериозна възможност в срещата на стадион "Диего Марадона" в Неапол се откри пред голмайстора на домакините Виктор Осимен, но ударът му не затрудни вратаря на Юве Войчех Шченсни. Минута след това Квича Кварацхелия стреля от въздуха, а Осимен направи добавка на отбития удар за 1:0.

Гредата спаси Наполи в 20-ата минута след удар от границата на наказателното поле на Анхел ди Мария. Пет минути по-късно и Аркадиуш Милик шутира опасно, но право в ръцете на Алекс Мерет.

Наполи удвои аванса си в 38-ата минута с гол на Квича Кварацхелия (2:0), който получи пас на удобна позиция в наказателното поле от Виктор Осимен.

Минути преди края Анхел ди Мария върна интригата след двойно подаване с Милик и удар в далечния ъгъл (2:1).

В продължението на първата част играч на Наполи едва не си отбеляза автогол, но Алекс Мерет спаси.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Минути след почивката Виктор Осимен напредна в наказателното поле и стреля в близкия ъгъл, но Войчех Шченсни изби в корнер. Секунди след това защитникът Амир Рахмани засече топката в мрежата за 3:1.

Наполи продължи да бележи, а връзката Кварацхелия - Осимен за пореден път доведе до гол в 65-ата минута след центриране на грузинеца към нигериеца за 4:1.

До края резултатът можеше да стане още по-изразителен, но удар на Кварацхелия в 67-ата минута бе отразен от Шченсни.

Неаполитанците все пак стигнаха до пети гол. Отбеляза го Елиф Елмас  в 72-ата минута, след като нахлу отдясно, смени посоката и шутира, а токата влетя в мрежата след рикошет (5:1).

С успеха Наполи увеличи аванса си на върха на 10 точки пред вече третия в таблицата Ювентус и е на още толкова толкова пред втория Милан, но "росонерите" са с мач по-малко.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК