Ювентус спечели с 2:0 при визитата на Специя в мач от 23-ия кръг на Серия "А". Мойс Кийн (32) и Анхел Ди Мария (66) вкараха двете попадения за шестата поредна победа на “старата госпожа” от шест мача срещу този съперник в италианския елит.

Първото голово положение беше за "орлетата" и дойде в 10-ата минута, когато Перин улови удар на Верде. В 17-ата минута Влахович прати топката в мрежата, но беше в очевидна засада. В 25-ата минута Бартломей Драговски беше заменен от Федерико Маркети заради мускулна травма. Седем минути след това Мойс Кийн засече центриране на Костич и се разписа за 1:0. Шомуродов веднага отговори с удар с глава, но прати топката над вратата.

След почивката в 56-ата минута Анхел Ди Мария (66) се появи на терена и десет по-късно удвои аванса на гостите с далечен шут по земя. Малко след това аржентинецът направи нов опит да се разпише, но този път не сполучи. В 72-рата минута Перин успя да спаси шут на Джеси. Последва изстрел на Костич, който също пропусна. Три минути преди края на редовното време Матия Калдара опита удар с глава, който не беше проблем за Перин.

С успеха си Ювентус събра 32 точки и се изкачи на седмата позиция. Специя остава на 17-ото място с 19 точки и на две пред зоната на изпадащите.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А" - ТУК!