Ювентус победи Лече с 1:0 на „Алианц Стейдиъм“ в първи мач от междинния шести кръг в италианската Серия "А".

Домакините имаха шанс за гол още във втората минута, когато Андреа Камбиасо нанесе много тежък удар от границата на наказателното поле, който бе блокиран от бранител на гостите.

В 13-ата минута удар от дистанция на Федерико Киеза мина много близо до вратата на Владимиро Фалконе. Осем минути след това италианският страж се отчете с добро спасяване след далечен удар на Аркадиуш Милик.

Доминацията на домакините продължи и в 27-ата минута Федерико Киеза се освободи много добре от пазача си в наказателното поле и успя да нанесе удар, но топката премина на сантиметри от левия страничен стълб. На почивката играчите на Масимилиано Алегри се прибраха в съблекалнята под освиркванията на публиката за слабото си представяне.

Ювентус все пак поведе през втората част в 57-ата минута, когато Адриен Рабио получи центриране и свали топката с глава към Аркадиуш Милик, който от близка дистанция вкара за 1:0. Попадението бе разгледано от ВАР за засада, но такава нямаше.

В 66-ата минута Адриен Рабио нанесе удар от границата на наказателното пиле, който обаче не намери целта. В добавеното време на срещата Мохамед Каба от гостите получи жълт картон за симулация, който бе втори за него, и така Лече завърши мача в намален състав.

С този успех „бианконерите“ изпревариха днешния си съперник във временното класиране, събирайки 13 точки в актива си, с 2 повече от „вълците“.