Шампионът Ювентус разби у дома новака Каляри с 4:0 в среща от междинния пети кръг в италианската Серия „А” и се върна на върха във временното класиране. „Старата госпожа” пак е на първото място, възползвайки се от нулевото равенство на Наполи при визитата на Дженоа.

„Бианконерите” доминираха от самото начало и поведоха с гол на Даниеле Ругани (14). Аржентинецът Гонсало Игуаин (33) удвои преднината на домакините, а бразилецът Дани Алвеш (39) след пас на Миралем Пянич вкара първия си гол за „старата госпожа” и направи резултатът класически.

След почивката играчите на Масимилиано Алегри продължиха да диктуват събитията на терена и в 83-ата минута Лука Чепители си вкара автогол за крайното 4:0, като заслуга за това попадение имаше и Марио Лемина.

С успеха си Ювентус се реваншира на феновете си за загубата от Интер (1:2) в миналия кръг и с 12 точки отново зае първата позиция, възползвайки се от издънка на Наполи, който завърши 0:0 при визитата си на Дженоа и въпреки че е без загуба този сезон (3 победи и 2 равенства) остава на второ място с 11 точки. Дженоа е на осма позиция със 7 точки. Каляри пък е 16-и с 4 точки.

ВСИЧКО ЗА ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А" - ТУК!


All Goals & Highlights - Juventus 4-0 Cagliari... by mohtv