Шампионът Ювентус обърна и срази у дома Лацио с  3:1 в мач от 26-ия кръг на италианската Серия „А“. Кристиано Роналдо бе оставен на резервната скамейка, но се появи в игра през втората част, когато резултатът бе в полза на „старата госпожа“.

След пропуски на Мохамед Фарес и Сергей Милинкович-Савич в началото Хоакин Кореа (14) все пак даде аванс на гостите. Шест минути по-късно Милинкович-Савич шутира от границата на наказателното поле, но Войчех Шчесни изби решително топката. Малко след това полският страж улови и изстрел на Луис Алберто.

Лека полека домакините притиснаха съперника и след пропуски на Аарън Рамзи и Алваро Мората се стигна до изравнителен красив гол на Адриен Рабио (39). Лацио можеше да се оттегли с гол аванс на почивката, но изстрелът на Мохамед Фарес премина покрай левия страничен стълб.

В началото на втората част "бианконерите" натиснаха и след пропуск на Федерико Киеза все пак постигнаха пълен обрат след две попадения на Алваро Мората (57, 60-дузпа). Испанецът реализира красив гол, а след това оформи и крайния резултат от дузпа, отсъдена за нарушение на Милинкович-Савич срещу Рамзи.

В 70-ата минута в игра се появи и Кристиано Роналдо, който бе оставен резерва, но пет минути след влизането си на терена създаде нова опасност, която обаче не доведе до гол. До края на мача пропуски от гостите направиха Чиро Имобиле, Хоакин Кореа и Мохамед Фарес.

След успеха си Ювентус събра 52 точки, доближавайки се на една от втория Милан. Лацио остава седми с 43 точки.

В друга среща от кръга по-рано Удинезе победи гостуващия Сасуоло с 2:0 и събра 32 точки на десетата позиция.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В СЕРИЯ А