Ювентус срази у дома Рома с 2:0 в мач от 21-ия кръг на италианската Серия „А“ и след шестата си поредна победа във всички турнири задмина „вълците“ на третата позиция.

Кристиано Роналдо (13) даде аванс на шампионите след асистенция на Алваро Мората още в началото. Осем минути след това португалецът шутира от близка дистанция, но топката рикошира в Мараш Кумбула и се отби в напречната греда.

В 27-ата минута след изпълнение на корнер Джанлука Манчини игра с топката, но я прати покрай левия страничен стълб. В 41-ата Пау Лопес отрази нов удар на Роналдо.

След почивката в 69-ата минута Кулушевски пусна към Роналдо, но преди топката да стигне до португалеца, Ибанес я насочи в собствената си врата и удвои аванса на домакините.

„Вълците“ от Рим натиснаха съперника в заключителните минути, но отбраната на Ювентус действаше стабилно. Минута преди края бившият играч на Ювентус Леонардо Спинацола пробва изстрел извън наказателното поле, но Шчесни без проблем се справи.

След победата си „старата госпожа“ задмина Рома на третото място с 42 точки и 2 аванс пред съперника, като е на 5 зад лидера Интер и 4 след втория Милан.

По-рано през деня българският нападател Андрей Гълъбинов изгледа от резервната скамейка на Специя победата с 2:1 при визитата на Сасуоло, а Аталанта и Торино спретнаха зрелищен спектакъл за 3:3 и подялба на точките.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В СЕРИЯ "А"