Болоня изтърва три гола аванс и завърши 3:3 у дома с Ювентус в страхотен зрелищен спектакъл от 37-ия кръг на италианската Серия "А". 

Двубоят на стадион "Ренато ДалАра" започна чудесно за домакините, които бързо поведоха с 2:0 след попадения на Рикардо Калафиори (2) и Сантиаго Кастро (11). Калафиори (53) отбеляза още един гол, но след това "бианконерте" възкръснаха за осем минути и стигнаха до точката. Попаденията вкараха Федерико Киеза (76), Аркадиуш Милик (83) и Кенан Йълдъз (84).

Още във втората минута Калафиори вкара първия гол в кариерата си в италианския елит. Изпълни корнер, след който се получи разбъркване. Защитникът пак стигна до топката и с мощен удар на остави шансове на Войчех Шчесни за 1:0. Девет минути след това Сантиаго Кастро засече центриране на Кацпер Урбански и прати топката във вратата с глава за 2:0.

В 13-ата минута гол на домакините бе отменен правилно заради засада на Йенс Одгар, а до края на първото полувреме нямаше други опасности.

След почивката в 53-ата минута Ювентус допусна грешка при разиграването на топката, от която се възползва Калафиори, който с техничен удар вкара за 3:0.

В 71-ата минута Никола Фаджоли се завърна в игра за “старата госпожа”, след като пропусна последните седем месеца заради наказание за нарушаване на правилата за залагане. Пет минути по-късно гостите върнаха един гол. Федерико Киеза се възползва от грешка на бранител на “рособлу” и вкара за 3:1 с хладнокръвно изпълнение. В 83-ата минута Аркадиуш Милик изпълни пряк свободен удар по прекрасен начин и прати топката в горния десен ъгъл за 3:2, а секунди по-късно домакините допуснаха поредна грешка в отбрана и Кенан Йълдъз с удар от границата на пеналтерията оформи крайното 3:3.

След равенството двата отбора остават с равен брой точки съответно на трето и четвърто място в шампионата. В последния кръг Болоня ще се изправи срещу Дженоа, докато Ювентус ще играе с Монца.

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А" - ТУК!