Ювентус узакони шестата си поредна титла в Серия „А“ кръг преди края на сезона. В мач от 37 кръг „бианконерите“ се наложиха с 3:0 над Кротоне у дома и това беше достатъчно за постигането на аванс от четири точки пред втория Рома. По този начин "Старата госпожа" стана първият отбор, спечелил шест поредни титли в италианския елит.

Марио Манджукич, който днес става на 31 години, откри резултата в 13-ата минута, когато на далечната греда засече остро подаване на Хуан Куадрадо отдясно. Така хърватският нападател на „Старата госпожа“ стана първият играч на „бианконерите“, който вкарва гол в Серия „А“ на рождения си ден от Алесандро дел Пиеро на 9 ноември 2008 година (2:0 срещу Киево).

Шест минути преди почивката Пауло Дибала удвои аванса на домакините с прецизно изпълнение на пряк свободен удар. Алекс Сандро оформи крайния резултат в мача в 83-ата минута, когато с глава засече центриране на Дибала от корнер.

Българският национал Александър Тонев започна титуляр за Кротоне, но в 57-ата минута отстъпи мястото си на на Сими. Така Кротоне остана на 18-о място с 31 точки. Тонев и съотборниците му имат шанс да се спасят от изпадане в последния кръг. Това обаче минава през задължителна победа над Лацио другата неделя, а в същото време Емполи трябва да загуби гостуването си на изпадналия вече Палермо. Днес Емполи загуби с 0:1 като гост на Аталанта след гол на Алехандро Гомес.

ВСИЧКО ЗА ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А"