Една от големите български застрахователни компании се оказа неволно замесена в опит за финансова измама на италианския остров Сицилия. Става дума за футболния клуб Палермо, където играе родният национал Ивайло Чочев.

„Розово-черните“ правят неуспешни опити да гарантират финансовото си състояние и да получат право да участват в Серия „Б“, след като в края на миналия сезон бяха изхвърлени от италианската втора дивизия заради паричните си проблеми. След това клубът от остров Сицилия обжалва успешно и получи шанс да играе в Серия „Б“, но срещу гарантиране на финансите си.

Всички проблеми са свързани с управлението на бившия собственик Маурицио Дзампарини, който дори имаше два неуспешни опита да продаде Палермо. Новият собственик Салваторе Тутоломондо гарантира, че получаване на финансови гаранции е технически проблем, който ще бъде решен скоро.

Италианското издание „Ла Република“ обяви, че такива гаранции са били издадени от българската застрахователна компания „Лев Инс“. От вестника са се свързали с родните застрахователи, които категорично са отрекли, че са издавали подобни документи. От своя страна Палермо твърдят, че са измамени от фалшиви брокери, обявили се за представители на българската фирма.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

„Какво мога да кажа? Ние сме измамени. Разчитахме на грешните хора. Търсим ново решение на проблема с издаването на финансови гаранции. Ще видим какво ще се случи. Всичко ще стане ясно утре, но случилото се е направо невероятно. Не можем да продължим работата си с тези мошеници“, коментира генералният директор на Палермо Фабризио Лукези.

Ако сицилианският тим не успее да докаже финансовата си стабилност, той няма да получи регистрация за участие през сезон 2019/20 на Серия „Б“. Така ще се наложи на „розово-черните“ да започнат от Серия „Д“. Венеция очаква да се завърне в италианската втора дивизия, за да заеме мястото на Палермо.