Лацио и Удинезе направиха зрелищен спектакъл за крайното 4:4 на "Олимпико" в мача им от 15-ия кръг на италианската Серия "А". Срещата завърши с трима играчи по-малко на терена, след като Патрик от домакините и Молина и Уолъс от гостите бяха изгонени. 

Бето (17, 30) изведе гостите напред в резултата и удвои аванса им. Скоро след втория му гол Чиро Имобиле (32) върна едно попадение за "орлите". В края на първата част Молина (44) върна преднината от две попадения на "фриуланите". 

Малко след почивката Педро (51), а Сергей Милинкович-Савич (56) възстанови равенството. Секунди по-късно Патрик задържа съперник и бе изгонен с втори жълт и червен картон. В 69-ата минута същото направи и Молина за удар с лакът. След това Ачерби (79) обърна до 4:3 за Лацио, но дълбоко в добавеното време Арслан (90+9) оформи крайния резултат. Малко след гола пък Уолъс получи директен червен картон за неспортсменско поведение и гостите завършиха с два по-малко на терена. 

След равенството Лацио е девети с 22 точки, докато Удинезе е на 14-о място с 16 точки.

В друг мач от кръга по-рано Торино изтърва два гола аванс и завърши 2:2 с гостуващия Емполи, като и двата тима са в долната половина на временното класиране.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В СЕРИЯ "А"