Вегас Голдън Найтс разби Флорида Пантърс със 7:2 у дома и взе аванс от 2:0 във финалната серия на Купа Стенли в НХЛ.

Джонатан Маршесо направи силен мач за „златните рицари“. Той завърши с два гола и една асистенция за успеха. За 32-годишния канадец това е трети мач в плейофите, в който вкарва поне два гола. От началото на елиминационната фаза той вече има 12 попадения в 19 срещи.

Брет Хаудън също се разписа два пъти във вратата на Флорида. Майкъл Амадио записа гол и асистенция. Алекс Мартинес и Николас Рой също вкараха, а Джак Айкъл и Чандлър Стивънсън направиха по две голови подавания. Вратарят Ейдин Хил завърши с 29 спасявания.

Антон Лундел и Матю Ткачук бяха точни за Пантърс. Титулярният вратар на „пантериет“ Сергей Бобровски беше сменен в осмата минута на втората третина, след като за 27:10 минути получи четири гола от 13 удара. Резервата Алекс Лайън отрази 12 изстрела до края на мача.

Вегас Голдън Найтс стана първият клуб от 2006 г. насам, който отбеляза 5 или повече попадения в първите два мача от финала за Купа Стенли, след като спечели първия мач с 5:2. За последно такова постижение записа Каролина Хърикейнс, който преди 17 години побеждава Едмънтън Ойлърс с 5:4 и 5:0 в първите две срещи.

Третият двубой от серията между „златните рицари“ и „пантерите“ ще се играе на 9 юни (петък) от 3:00 часа рано сутринта българско време в Сънрайз (щат Флорида). Два дни по-късно е и четвъртият мач между двата тима. Както е известно, плейофните серии в НХЛ се играят до четири победи в седем двубоя.