Пилотът на тима от Формула 1 Макларън Люис Хамилтън обяви, че през този сезон болидите ще бъдат изключително бавни. Според 26-годишния британец това ще се дължи най-вече на гумите Пирели, които се износват много бързо за около 9 обиколки и по време на състезания ще намаляват сериозно темпото.

“Формула 1 става по-бавна. Болидите за този сезон изостават в състезателно темпо в сравнение с миналогодишните. През 2010 година гумите издържаха много повече обиколки с повече заредено гориво в резервоарите, а сега нещата не изглеждат по същия начин", изрази Хамилтън пред “Motorsport-total.com” недоволството си от новите гуми Пирели, с които всички тимове ще карат този сезон. До миналата година отборите бяха оборудвани с гуми от японския производител Бриджстоун.

"Болидът бе изключително бавен в последните изпитания, в които го карах болида. Това в никакъв случай не е вълнуващо, ако трябва да съм честен. При първото ми излизане не натисках до краен предел, а гумите си заминаха за девет обиколки. При второто ми излизане на пистата трябваше да карам много по-бавно, за да остана понед 15-16 обиколки на трасето. Темпото ми беше като при прибиране в бокса. Това ще направи борбата през този сезон по-изравнена”, допълни още британецът, който спечели Световната титла през 2008 година. /БЛИЦ