Пилотът на Макларън Люис Хамилтън сподели, че е много доволен от представянето на своя болид през последните състезания и се нядава, че нещата ще продължат да се развиват в този дух и занапред. Британецът спечели Гран при на Германия.

„Успяхме да спечелим последните две състезания и колата ни е страхотна. Ние не спираме работата си и се опитваме да постигнем максималното, което ни вдъхва много самочувствие. Знам, че почти всичко на "Спа" може да се реши от времето, но ние вярваме, че ще се справим добре и ще постигнем добри резултати", сподели той.

На подобно мнение е и неговият съотборник Дженсън Бътън, който спечели последното състезание преди лятната пауза. Според него добрите резултати на Макларън ще им позволят да притиснат лидера в класирането Себастиян Фетел и да се опитат да са по-бързи от него в оставащите състезания.

„Почивката бе страхотна, защото си спомнях за победата в Унгария. Смятам, че там можехме да спечелим при всички условия, но това ще се види другата седмица на "Спа". Нашата цел ще бъде да притиснем Ред Бул и да се опитаме да сме по-бързи от тях", заяви британецът.