Пилотът на Макларън Люис Хамилтън смята, че най-големият му конкурент този сезон във Формула 1 ще бъде Фернандо Алонсо от Ферари, а не световният шампион Себастиан Фетел от Ред Бул. В първия старт за сезона 26-годишният британец завърши на второ място, а победата бе за германеца Фетел.

“Винаги ще смятам Фернандо за най-големия ми конкурент във Формула 1. Това най-вече от гледна на историята и момента, когато аз започнах във Формула 1”, сподели Хамилтън пред “Гардиън”.

Световният шампион от 2008 година гледа на Алонсо така, както е гледал легендата Айртон Сена на своя най-голям враг на пистата Ален Прост. “Ако можех да избера един пилот, на който бих искал да приличам, винаги бих си избрал Айртон. На Алонсо бих дал ролята на Прост”, добавя Хамилтън, който иска да напомни за 2007 година, когато бе съотборник с Алонсо в Макларън. Тогава двамата имаха по 109 точки в актива си след края на сезона, с една по-малко от световния шампион тогава Кими Райконен с Ферари.

По време на сезона тогава между Хамилтън и Алонсо имаше големи скандали за това кой да е първи пилот на Макларън с по-големи привилегии. В крайна сметка испанецът бе принуден да напусне в посока Ферари.

“Не мисля, че Фетел ми е голям конкурент. Ако продължава да има толкова добра кола, може би, но ако и ние разполагаме със същия материал, ще изживеем наистина горещи състезания. Може би той е новия Менсъл? Не твърдя, че бих го оценил по същия начин, по който и Менсъл...”, коментира Хамилтън актуалния световен шампион.

“Най-накрая имам кола, с която мога да се боря срещу Ред Бул. Пистата в Малайзия е високоскоростна писта и това означава, че Ред Бул отново ще бъдат много бързи. Аз обаче не се съмнявам, че и там ще бъдем достатъчно конкурентноспособни на тях”, завърши британецът с очакванията си за следващото състезания на пистата “Сепанг” на 10 април. /БЛИЦ