Пилотът на Макларън Люис Хамилтън обяви, че не желае помощ от съотборника си Дженсън Бътън в преследването на шампионката титла през този сезон. Изказването му е по повод признанието на шефа на тима Мартин Уитмарш, че в края на сезона, ако Люис има шанс за първото място може да се наложи Бътън да го пропуска пред себе си.

“Дженсън се състезава за отбора и става по-силен с напредването на сезона. Очаквам да продължи да се развива. Имаме нужда от него - и аз имам нужда той да изкарва точки. Искам да се представи добре", споделя Хамилтън.

“Виждал съм през годините едни пилоти да пускат други да ги изпреварват и това не ми изглежда правилно. Няма да изисквам това за себе си. Ако не съм достатъчно бърз, значи не съм. Искам да спечеля, защото съм най-бърз, а не защото съм взел точките на друг", коментира Хамилтън.

Британецът изостава с 47 точки зад лидера във временното класиране Фернадно Алонсо.

"Трябва да продължим да подобряваме колата, защото в момента не сме най-бързите. В квалификациите имаме добро темпо, но не и в състезанията. Като цяло колата ни се представя добре на високоскоростни писти. Не знам как ще е този уикенд, но очаквам да е трудно", споделя Хамилтън.