Британският пилот на Макларън Люис Хамилтън, който от началото на сезона се открои като основен конкурент на лидера във временното класиране Себастиан Фетел, заяви след квалификацията за място преди Гран при на Испания, че отборът на Ред Бул е непобедим.

И на пистата „Каталуния” пилотите на Ред Бул доминираха напълно, като австралиецът Марк Уебър спечели полпозишън, а световният шампион и негов съотборник Себастиан Фетел ще стартира от втора позиция. Хамилтън ще бъде едва трети на стартовата решетка, след като неговият Макларън бе с близо секунда по-бавен от болидите на Ред Бул.

След квалификацията Хамилтън сподели очакванията си за утрешното състезание така: "Няма начин да победим Ред Бул утре. Ако минавам на пряко през шикана, ще мога да остана близо до тях. Иначе няма как да стане. Смятам, че разликата ни няма да е по-голяма от 1 секунда, но колко точно ще бъде, никой все още не знае. В крайна сметка караме във Формула 1, която е върхът на моторните спортове. Подобни неща се случват и ако искаш да си най-добрия, трябва да свършиш най-много работа. Те просто са се справили по-добре от нас. Ние сме втори по скорост, затова не можем да се оплакваме". /БЛИЦ