Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън може да бъде изваден от настоящия сезон в надпреварата, след като се оказа, че заедно с Макларън са подвели ФИА за отстраняването на Ярно Трули на Гран При на Австралия.

Вчера ФИА дисквалифицира Хамилтън и върна на Трули третото място, след като прегледа като доказателство радиопредаването между световния шампион и неговия щаб. На записа се чува как Люис получава нареждане да пропусне пилота на Тойота пред себе си.
 
Освен Хамилтън и целият тим на Макларън може да бъде изваден от състезанията до края на сезона, след като преди 2 години вече бе глобен с 50 милиона паунда заради кражба на данни от Ферари.
 
“Материята е толкова сериозна, че не изключваме възможността от нея да се заинтересова и Съвета на световния моторен спорт. Не изключваме възможността за допълнителни последици за виновните”, заявиха от ФИА.
 
Възможните санкции са друга солена глоба, наказание за едно или няколко състезания, а най-тежкият вариант е изваждането на Хамилтън и Макларън до края на сезона, което ще коства на тима загуби за милиони паунди./БЛИЦ