Пилотът на Макларън Люис Хамилтън не успя да изпълни желанието и да победи в Мелбърн за Гран при на Австралия, но показаното от него на пистата “Албърт Парк” му вдъхва надежди за следващото състезание в Малайзия на 25 март (неделя). Въпреки това британецът не отписва конкуренцията от Ред Бул и заяви, че при болидите на австрийския тим гумите на “Пирели” се износват по-бавно.

“Знам, че това е колата, с която при всички случаи ще се боря за титлата. Дженсън Бътън го доказа в Австралия. Той направи фантастично състезание, а това, че и двамата бяхме на подиума, определено е добър старт на сезона”, сподели Хамилтън.

“Това ще бъде много оспорван сезон, тъй като болидите на Ред Бул са екстремно бързи. Изглежда ние сме отборът, който всички ще целят да победят. Работихме за това много и не бива да се отпускаме, защото дори Ферари бяха бързи в състезанието, а при Ред Бул гумите се износват по-бавно. Затова е рано да се каже каквото и да е било. В квалификацията ние бяхме невероятно бързи, но в състезанието те ни настигнаха”, допълни британският пилот.

Ако твърдението му за гумите се окаже вярно, то Ред Бул ще е отборът с най-голямо предимство за Гран при на Малайзия с оглед на високите температури там.

Въпреки това Хамилтън е убеден в успеха на Макларън и в Малайзия: “”Сепанг” е писта, на която отново трябва да бъдем бързи. Надявам се на двойна победа там. Трябва да започнем уикенда по най-правилния начин, както и миналата седмица. Сега имаме още по-голямо самочувствие”.