Британецът Люис Хамилтън се оплака от слабото си представяне в квалификациите за Гран при на Япония. Според него осмото място в стартовата решетка може да се окаже решаващо за представянето му в състезателния ден. Още по-лошото е, че вината за слабото представяне е именно на Люис и екипът му.

"Направихме грешка, с която ще си останем. Направихме някои промени в третата тренировка, но нещата се развиха противоположно на очакването и не знаехме какво да направим. Върнахме се обратно и беше бедствие. Имахме страхотна кола, направихме само малко промени и сега не може да завива", оплака се пилотът на Макларън.

"Честно казано, не мисля, че състезанието ще е добро. Ще се опитам да направя всичко, което мога, но колата просто не дозавива. Ще бутам максимално и ще пазя гумите по-добре от другите, за да мога да измъкна малко точки", продължи да ообяснява Хамилтън.

Съотборникът му Дженсън Бътън днес успя да си спечели третата позиция, но утре ще стартира с пет места по-назад, заради смяна на скоростната кутия и последвало наказание.