Люис Хамилтън спечели и втората свободна тренировка преди Гран при на Унгария, което е в неделя от 15:00 часа на пистата "Хунгароринг". Пилотът на Макларън отново даде най-добро време, след като в сутрешната сесия зададе темпото. Този път обаче съотборникът му Дженсън Бътън не успя да се намести плътно зад него. Във втората тренировка това стори Кими Райконен. Пилотът на Лотус даде второ време, а трети беше Бруно Сена с Уилямс.

В 40-ата минута на сесията стратегията на пилотите се наруше, след като заваля дъжд, който обърка плановете им. Валежът беше кратък, но достатъчно интензивен, за да наводни трасето на "Хунгароринг".

Повечето от пилотите обаче бяха наясно с прогнозата и задаващия се дъжд и използваха максимално първите 40 минути от тренировката. Хамилтън успя да изпревари Кими Райконен с 0.185 секунди, докато зад тях се нареди Бруно Сена с Уилямс.

Четвърти във втората тренировка завърши Фелипе Маса от Ферари, следван от съотборника си Фернандо Алонсо и вторият от сутринта Дженсън Бътън. Седми остана пилотът на Форс Индия Пол ди Реста, а след времето му беше това на Себастиан Фетел. Болидите на Ред Бул отново не показаха сериозна скорост, което навежда мнозина на мисълта, че забраната на електронните карти на двигателите, които тимът използваше, явно има по-сериозно отражение, имайки предвид, че другият пилот на тима Марк Уебър остана едва 14-и.

Ромен Грожан с Лотус зае деветата позиция, а след него се наредиха съотборниците в Мерцедес Михаел Шумахер и Нико Розберг.