Спряганият за трансфер в Чикаго Булс Дуайт Хауърд спря серията от 8 поредни победи на евентуалния си бъдещ тим, като неговият Орландо Меджик нанесе едно от редките поражения на "биковете" в собствената им зала "Юнайтед Сентър". Гостите изненадващо се наложиха с 99:94, а Хауърд завърши с 29 точки и 18 борби.

Центърът има по-малко от седмица, за да реши дали да остане в състава на "магьосниците" или да избере някоя от офертите, предлагани му от други отбори в НБА. Трансферният период в Лигата затваря на 15 март.

В другата среща от редовния сезон на Националната Баскетболна Асоциация, играна тази нощ, Финикс Сънс се наложи при домакинството си на шампиона Далас Маверикс с 96:94. Така "Слънцата" постигнаха първи успех в последните си 9 мача срещу този съперник.

Джаред Дъдли беше най-резултатен за Финикс с 18 точки, Марчин Гортат се отличи с „дабъл-дабъл” – 16 точки и 12 борби, а Грант Хил и Стив Неш добавиха съответно с по 15 и 11 точки.

Дирк Новицки и Винс Картър вкараха по 18 точки за Маверикс, Ламар Одъм завърши с 15, а Шон Мериън и Джейсън Кид добавиха по 12 точки.