Центърът на Лос Анжелис Лейкърс Дуайт Хауърд, който бе привлечен това лято от Орландо, отвърна на легендата Шакил О”Нийл.

„Шак си изигра своето, и вече приключи. Време е да продължи. Когато играеше, той самият ненавиждаше по-възрастните баскетболисти да го критикуват. Сега прави точно същото. Просто остави. Няма смисъл да ми говори глупости. Той си свърши работата. Време е да си почива. Времето му изтече”, изригна “Супермен”, след като О”Нийл го сравни с центъра на Бруклин Нетс Бруук Лопес.

Най-добрият център в историята на Лейкърс преди Шакил – Карим Абдул-Джабар, постави под въпрос мнението на О`Нийл: „Понякога се чудя колко е зрял. Постигнал е толкова много, и не знам защо се държи по този начин. Не знам защо ще пада толкова ниско.“

Дуайт Хауърд има със сигурност поне едно предимство пред О”Нийл – уважението на звездата на Лейкърс Коби Брайънт. Двамата с Шакил не се понасяха докато бяха съотборници и това често пречеше на целия отбор, докато сега е различно. Брайънт вярва в Хауърд и го подкрепя.