Ник Хайдфелд заяви, че се надява до няколко седмици да си осигури пилотско място в тим от Формула 1. Германецът остана без отбор, след като БМВ-Заубер се оттегли от спорта в края на сезон 2009.

Германският пилот бе основен кандидат за съотборник на Нико Розберг в Мерцедес GP. Плановете му обаче се объркаха от завръщането на седемкратния световен шампион Михаел Шумахер, който подписа със "сребърните стрели".

Появиха се слухове, че Хайдфелд може да бъде поканен в Мерцедес GP като трети германски резервен пилот. По-вероятно е обаче той да продължи кариерата си в Рено, където отново ще се събере със съотборника си от БМВ Роберт Кубица.

"Празниците не ми донесоха нищо положително заради несигурното ми бъдеще във Формула 1. Завръщането на Михаел Шумахер обърка плановете ми, но неговото присъствие е много добро за спорта. Желая му всичко най-хубаво в отбора на Мерцедес GP", заяви Хайдфелд.

"Сега трябва да се концентрирам над намирането на най-доброто продължение на кариерата ми. Тренирам усилено и преговарям с отбори. Надявам се до няколко седмици да си осигуря място във Формула 1", надява се германецът.