Две години след завръщането си във Формула 1 Михаел Шумахер все още чака своя първи подиум. Освен това и в двете години с Нико Розберг като съотборник, 7-кратният световен шампион е в сянката на своя колега, особено в квалификациите. И въпреки че множеството наблюдатели, свикнали с успехите на Шуми в началото на века окачествяват завръщането му като провал, той получи подкрепа от доста интересно място - от бившия ас във Формула 1 Деймън Хил.

"Михаел е просто боец, който никога не се предава", цитиран беше Деймън Хил от Crash.Net.

"Едно подобно завръщане е много трудно, защото трябва да се бориш срещу всички тези млади таланти и в същото време не желаеш да си в тежест на отбора. Въобще ситуацията е трудна, но според мен Михаел е просто невероятен", добавя именитият британец.

Още през декември Хил се изрази не толкова позитвно, относно завръщането на Шумахер в Гран При.

"Формула 1 не е игра и човек трябва да заслужи мястото си там. И когато някой заеме кокпит, който не му приляга, той просто блокира място за новите таланти. Но това не е проблем на Шумахер, а на Формула 1", заяви тогава Хил.

В същото време обаче волята на Шумахер явно впечатлява бившия му съперник, пише още clubs1.

"Удивен съм от начина, по който той се справя с напрежението и ударите, които понася. Сигурно му е трудно всеки път, когато Нико го побеждава в квалификацията. Но той продължава напред. Това е просто невероятно", коментира още бившият ас от Формула 1.

Никога взаимоотношенията между Шумахер и Хил не са били особено приятелски. През 1994 и 1995 г. двамата бяха непримирими съперници на пистата. През сезон 1994 титлата дори беше решена след сблъсък между двамата в последното състезание за сезона в Австралия.